De basis voor een passende uitvaart

Bij een overlijden maken we onderscheid tussen een verwacht of onverwacht overlijden. In beide gevallen is het verlies en verdriet even groot, maar in emotioneel en praktisch opzicht zijn er essentiële verschillen.

Afscheid met een persoonlijk tintje

In een tijd dat er steeds minder taboes zijn, waarin vrijwel alles bespreekbaar en realiseerbaar is, is het niet meer dan logisch dat steeds meer mensen ervoor kiezen om de uitvaart grotendeels zelf te regelen. Wat is er immers mooier dan het afscheid van een dierbare helemaal zelf te kunnen regisseren? U bepaalt zelf hoe de uitvaart er uit komt te zien en welke kosten u daarbij maakt.

 

Bepaal zelf hoe de uitvaart er uit komt te zien en welke kosten u daarbij maakt

Veel dingen kun u ook vrij eenvoudig volledig zelf in orde maken, maar voor een aantal zaken kunt u niet om de vakkennis en integriteit van een uitvaart-professional zoals Uitvaart Groep Nederland heen. Denk bijvoorbeeld aan de opbaring en verzorging van de overledene en het in orde maken van de papieren rompslomp, waaronder de wettelijke bepalingen bij een begrafenis, crematie of aangifte van overlijden.

U bent daarbuiten niets verplicht, maar Uitvaart Groep Nederland geeft het advies om bij twijfel of vragen gebruik te maken van de expertise van onze uitvaart-professionals. Zie uzelf als de regisseur en ons als uw regie-assistent.

 

Het zelf regelen van de uitvaart geeft een extra dimensie aan het afscheid van een dierbare. Bedenk echter vooraf wel goed wat er allemaal op u af komt en vergeet niet voldoende tijd te nemen om u verdriet en emotie een plaats te geven.

Heeft u naar aanleiding van het lezen van deze tekst vragen, of direct hulp of advies nodig? Email, chat of bel met onze meldpost. 24/7  - 085 400 00 23