Kostenbegroting

Besparen op een uitvaart? We willen een waardig, warm en persoonlijk afscheid. Voor onszelf en onze nabestaanden. Dan is besparen op uitvaartkosten voor veel mensen een taboe. Toch zou het niet gek zijn om daar wél over na te denken. Een uitvaart kost gemiddeld tussen de € 5.000 en de € 10.000. Er minder geld aan besteden, hoeft echt niet te betekenen dat de uitvaart minder waardig wordt. Op welke kosten kunt u letten? Een overzicht van de basiszaken: 

  • Regelen van formaliteiten zoals bijvoorbeeld het overlijdensbewijs                                     
  • Het ophalen en vervoeren van de overledene naar het uitvaartcentrum
  • Verzorging van de overledene
  • Eenvoudige kist
  • Het minimale telefonisch contact met een uitvaartverzorger.

Bij begraven:

  • Grafkosten
  • Personeel dat nodig is voor de begrafenis, zoals bijvoorbeeld dragers

Bij cremeren:

  • De crematie zelf: gebruik van de ovenruimte

Is een crematie goedkoper?
Jazeker. Hoewel de keuze tussen een begrafenis en een crematie heel persoonlijk is, scheelt dit al snel € 1.500. Vergeet ook niet de grafkosten en looptijd mee te berekenen. De keuze voor crematie of begrafenis kan voor uzelf of uw nabestaanden ook een beslissing zijn op basis van budget.

Hoe zit het met grafkosten?
Die verschillen per gemeente. Zo kan 25 km verderop begraven worden al € 2.500 schelen. En hoeveel jaar moeten grafkosten worden betaald? Ook eventuele kosten voor administratie en afhandeling kunnen sterk verschillen per provincie en gemeente. En zijn dus van invloed op uw keuze.

Wat kost een kist?
Het kiezen van de kist is uiteraard erg persoonlijk. En de ene kist is de andere niet. De prijzen verschillen enorm. Een simpele houten kist wordt heel speciaal, als nabestaanden er hun eigen boodschap op schrijven. Een kist is hooguit 2 meter lang en 55 cm breed. Bent u langer of breder? Dan moet een andere kist worden besteld. Hiervoor worden vaak extra kosten berekend. Daarnaast zitten aan alle opties qua handvatten, knoppen en extra’s een prijskaartje.

Heeft u vragen aan klantenservice? Neem dan gerust contact op met ons. 
Bereken eenvoudig en snel onderstaand een standaardberekening van de kosten.