Wat heeft prioriteit

Bij een overlijden maken we onderscheid tussen een verwacht of onverwacht overlijden. In beide gevallen is het verlies en verdriet even groot, maar in emotioneel en praktisch opzicht zijn er essentiƫle verschillen.

Gun jezelf de tijd om na te denken

Of je het overlijden van een dierbare nu al langere tijd ziet aankomen of dat de dood je letterlijk overvalt: In beide gevallen gaat het gepaard met veel verstiet en heftige emoties. Het is daarom moeilijk om direct op dat moment allerlei praktische keuze te moeten maken. Uitvaart Groep Nederland geeft daarom advies om eerst jezelf de tijd te gunnen om na te denken.

Laat je door niets of niemand opjagen jij bepaalt zelf wat er moet gebeuren

Bovenstaande lijkt makkelijker gezegd dan gedaan. In de praktijk blijkt het echter prima te werken als je - hoe moeilijk dat ook is - prioriteiten weet te stellen. De eerste prioriteit moet daarbij altijd uitgaan naar de laatste verzorging aan het lichaam van uw dierbare. Uitvaart Groep Nederland werkt met een eigen gespecialiseerde zorgteams. Dit zorgt ervoor dat je vanaf het moment van overlijden de tijd krijgt om bij te komen van de eerste schrik en je gedachten te ordenen.

Laat je door niets of niemand opjagen en bedenk dat je ten alle tijden zelf bepaalt wat er moet gebeuren. Wat je zelf wilt regelen en welke zaken je aan een professional over wenst te laten.